Zrobiło się bardzo wiosennie w Lwie, a wszystko za sprawą nowej karty sezonowej. Zapraszamy już od 1 kwietnia!
Wiosna za oknem od kilku dni, a do Lwa przybędzie już w ten piątek. Wiosennie w Lwie poczują się Państwo dzięki nowym propozycjom dań w najnowszym menu. Zacznijmy zatem od początku, czyli od przystawek.
Naszego wyśmienitego tatara znają Państwo dobrze. W nowym wydaniu ze słonecznikiem, szczypiorkiem, marynowanymi grzybami oraz cebulowym majonezem mogą odkryć go Państwo na nowo. Jesteśmy przekonani, że w tej wersji także Państwu zasmakuje. Dla jaroszy wiosennie w Lwie zrobi się dzięki carpaccio z buraka. Z kozim serem, rukolą i owocami granatu sprawdzi się idealnie na mniejszy głód.
W nowej karcie nie mogło zabraknąć także naszego wyśmienitego żurku. Na zakwasie i z białą kiełbasą smakuje pysznie i wiosennie w Lwie, nie tylko od święta. Choć na czas Wielkanocy zdecydowanie chociaż raz trzeba go zjeść.
W najnowszym menu polecamy szczególnie steki, zarówno te wołowe, jak i te z kalafiora. Z ziemniaczanym krokietem i kapustą zasmażaną są po prostu wyborne. Naszym zdaniem warto spróbować obu wersji.
Wiosennie w Lwie zrobiło się także dzięki nowości – plackowi ziemniaczano-gryczanemu z warzywnym ragout. Rozpływa się w ustach, a sos z kwaśnej śmietany i parmezanu jeszcze mocniej podkreśla jego smak. Wierzymy, że zakochają się Państwo w nim, tak samo jak my 🙂
W najnowszej karcie przygotowaliśmy także dorsza. Podany z porem, orzeszkami ziemnymi, puree z groszku i z sosem holdenerskim smakuje bardzo wiosennie. Jesteśmy przekonani, że przypadnie Państwu do gustu.
W wiosennym zestawieniu nie mogło zabraknąć także nowej sałatki. Tym razem proponujemy ją z tuńczykiem, z jajkiem, pomidorami, awokado oraz szczypiorkiem. Spokojnie zaspokoi największy głód.
Z najnowszej karty nadal zamówią Państwo kaczkę, polędwiczki czy fileta drobiowego. Przygotowaliśmy do nich jednak bardziej wiosenne dodatki. Kaczkę podamy z chutney z rabarbaru, polędwiczki wieprzowe z kalafiorowym puree, a kurczaka z puree z batatów, ogórkiem i cukinią. Nie pozostaje nic, jak tylko wpaść na dobry obiad 🙂
Dania z najnowszej karty mogą zamawiać Państwo na miejscu w Restauracji przy Osadników Wojskowych 52-53 już od piątku, 1 kwietnia. To żadne Prima Aprilis z naszej strony 😉 Menu dostępne jest na naszej stronie oraz na naszym profilu na Facebooku. Od wtorku do piątku zapraszamy także na dania lunchowe. Co tydzień, coś innego!
Do zobaczenia przy stole!