Zapraszamy Państwa na dobre jedzenie z nowej, jesiennej karty Restauracji Lew.
Dynie, grzyby, gruszki, korzenne przyprawy i zapach pieczonego ciasta…
To właśnie jesienno-zimowe aromaty nowej karty sezonowej.
Jesień to pora chłodniejsza i deszczowa, dlatego w nowej karcie przygotowaliśmy dla Państwa potrawy bardziej aromatyczne i treściwe. Nasze dobre jedzenie opieramy na sezonowych produktach – ekologicznych jabłkach, czy grzybach zbieranych w żarskich lasach.
Czytaj również: Pomysł na rodzinny obiad
W tym sezonie obok sprawdzonych dań, czekają na Państwa także nowości. Na jesienne dni polecamy rozgrzewający krem z batatów z szynką szwarcwaldzką i rukolą. Trudno oprzeć się jego kremowej konsystencji i lekko pikantnemu zakończeniu. W kracie nie zabraknie również nieco łagodniejszego kremu z dyni z prażonymi pestkami.
Z dań głównych polecamy polecamy Państwu szczególnie aromatyczne bitki wieprzowe z jałowcem i grzybami leśnymi. Do karty wraca także soczysty filet z kaczki z domowym musem z jabłek i żurawiną oraz polędwiczki wieprzowe z gruszką na liściach szpinaku.
Nowością wśród deserów jest gruszka blanszowana w polewie z miodu i czekolady, z dodatkiem orzechów włoskich. Wprost rozpływa się w ustach. Jak zawsze, polecamy nasze sprawdzone, pikantne lody w otulinie sezamowej. Smakują wyśmienicie o każdej porze roku.
Nowa karta sezonowa to nie tylko jedzenie, ale także rozgrzewające napoje. Polecamy Państwu szczególnie herbatę cytrusową z miodem, goździkami i imbirem. Dla fanów słodkości przygotowaliśmy aksamitną, gorącą czekoladę z nutą chili. Wieczorem najlepiej rozgrzeje Państwa grzane wino i piwo z mieszanką korzennych przypraw.
Tak samo dobre jedzenie znajdą Państwo co tydzień w menu lunchowym. Więcej o ofercie znajdą Państwo tutaj.
Nasza kuchnia cały czas się rozwija, a potrawy zmieniają. Obok dań tradycyjnych i typowo polskich w nowej karcie sezonowej znajdą Państwo coraz więcej dań i dodatków inspirowanych kuchnią europejską.
Czekamy na Państwa opinie i komentarze i życzymy smacznego!